Missie, Visie en Kernwaarden

Sams Coaching biedt individuele coaching en begeleiding op maat aan volwassenen vanaf 18 jaar.  

Sams Coaching is er voor iedereen die op een bepaald punt in zijn leven vastloopt en er zelf even niet uit komt. Voor iedereen die er niet alleen voor wil staan en bereid is om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Sams Coaching gelooft erin dat iedereen kan en mag zijn wie hij wil zijn. Dit kan alleen als jij je gezien en gehoord voelt, om vanuit daar het vertrouwen om in jezelf te geloven verder te kunnen ontwikkelen en te ontdekken wie jij bent. 

Sams Coaching wil bijdragen aan jouw persoonlijke groei zodat jij jouw plaats in kunt nemen en jezelf kunt laten zien. Omdat we geloven in ieders eigen kracht en overtuigd zijn van ieders kwaliteiten.

Sams Coaching brengt je graag weer in beweging! Doordat we gebruik maken van verschillende (spel)vormen en materialen gaan we op een laagdrempelige en ongedwongen manier met jou aan de slag. We geloven erin dat iets werkt of gaat werken door het vooral te gaan doen. Door het zelf te ervaren en hiermee te gaan oefenen.

Onze grootste drijfveer is dat we ervan overtuigd zijn dat iedereen, ongeacht zijn beperkingen, kan groeien mits de juiste omstandigheden daarvoor worden gecreëerd en jijzelf bereid bent om met jezelf aan de slag te gaan. Gezien jij het instrument bent en de enige die verandering teweeg kan brengen bij jezelf.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Dat begint met het geloof en vertrouwen in elkaar. Als jij je gezien en gehoord voelt, voel je dat je van waarde bent en is er letterlijk ruimte om te groeien, waardoor er verbinding ontstaat. Dit doen we door op maat gemaakte trajecten aan te bieden. Toegankelijk en laagdrempelig voor iedereen. Met persoonlijke aandacht voor iedereen.  

De fundering van Sams Coaching is gebouwd op drie kernwaarden die je overal terug zult vinden.  

Je hoort het.
Je ziet het.
Je voelt het.  

Hierstaan we voor.
Dit streven we na.
Hier bouwen we op.

  • Verbinding
  • Groei
  • Persoonlijk

Verbinding

We zijn allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder verbinding met elkaar zijn we nergens.

Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneerzij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel, en steun en kracht ontlenen aan een relatie.

Als jij je gezien en gehoord voelt, voel je dat je van waarde bent. Dan is er ruimte om te groeien en ontstaat er verbinding. Vanuit gelijkwaardigheid en oprechtheid gaat Sams Coaching een verbinding met je aan.

Verbinding ontstaat alleen als je voelt dat je er écht mag zijn. Als jij écht gezien wordt als persoon. Hiervoor is het nodig dat jij je veilig voelt. Alleen dan kunnen we samen stappen zetten en groeien.

Gedurende het traject staan wij in verbinding met jou en helpen wij jou om weer in verbinding te komen met jezelf zodat jij kunt worden wie je bent!

Wij zijn op ons allerbest als wij ons kunnen verbinden. Van echte verbinding worden wij blij. Daar krijgen wij zoveel energie van!

Groei

Groei heeft iets magisch
In groei zit magie

Alles wat je aandacht geeft groeit 

Alle mooie dingen kosten tijd
Groeien kost tijd

Met de juiste aandacht en tijd
Hoeft het niet meteen perfect te zijn

Om verandering te bewerkstelligen
en je eigen pad te lopen

Op jouw tempo

Je kunt niet elke dag op 100% zitten

Geef jezelf de tijd
Wees niet te streng voor jezelf

Zodat jij de beste versie van jezelf kunt worden
Zodat jij kunt groeien
Zodat jij wordt wie je bent

Door letterlijk in beweging te komen, kun je groeien. Sams Coaching gelooft erin dat groei zit in buiten de lijntjes kleuren, uit je comfortzone stappen en buiten de gebaande paden te wandelen. Durven om soms bang te zijn. Durven om de regie over jouw leven te pakken.

Ben jij er klaar voor om samen te groeien?

Let’s go!

Persoonlijk

Persoonlijk en op maat. Toegankelijk en laagdrempelig voor iedereen.

Waar je ook vandaan komt.
Wat je ook gelooft.
Welke overtuigingen of voorkeuren je ook hebt.

Sams Coaching is er voor iedereen.

  • Sams Coaching is er voor iedereen die klaar is om een verbinding aan te gaan
  • Sams Coaching is er voor iedereen die soms bang durft te zijn
  • Sams Coaching is er voor iedereen die klaar is om de regie over zijn leven te pakken
  • Sams Coaching is er voor iedereen die klaar is om te groeien

Samen gaan we op zoek naar de kern. Op zoek naar wie jij bent. 

Dit doen we door op maat gemaakte individuele trajecten aan te bieden. Omdat iedereen anders is en een op maat gemaakt traject verdient. We kiezen altijd datgene wat bij jou past.

Met een persoonlijke aanpak die je overal tegen zult komen en terug zult vinden.

We doen wat werkt, zetten datgene in wat nodig is, zolang als nodig omdat we geloven in ieders eigen proces. Dit doen we met een flinke dosis lef, creativiteit, geduld en speelsheid om jou weer in jouw kracht te zetten. Zodat jij kunt worden wie jij bent.

Gedurende het traject staan wij voor jou klaar en kun je ons tussen de sessies door ook bereiken.

Wij kunnen niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan! Onze energie en enthousiasme zijn aanstekelijk. Onze nuchtere kijk ook. We werken vanuit ons hart en dat is voelbaar.

Wat mensen zeggen

Ik ken Samantha inmiddels al best een flink aantal jaren en heb haar leren kennen omdat ze vrijwilligerswerk kwam uitvoeren binnen de organisatie waar ik werkzaam ben. Een bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. Al heel snel viel Samantha bij ons op vanwege haar motivatie, haar passie voor het werken met mensen en de grote zorgvuldigheid en vooral ook de sensitiviteit waarmee ze dit doet. Samantha neemt iedereen serieus en geeft een ieder het gevoel oprecht gezien en gehoord te worden. Ze is ontzettend leergierig en denkt naast het 'mensenwerk' graag mee hoe bepaalde processen kunnen groeien en verder ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast is ze een oprechte, fijne, lieve en zeker ook gezellige collega om mee samen te werken. Samantha heeft door de jaren heen een speciale plek in ons hart gekregen, ze is een echte teamplayer en is ook altijd bereid een stapje naar achteren te zetten zodat ook andere nieuwe vrijwilligers hun ruimte kunnen nemen om te leren en te groeien. Ze is altijd super professioneel en zet de deelnemer/cliënt altijd voorop. Ze is een feestje om mee samen te werken en ik durf gerust hardop te zeggen dat een ieder heel blij mag zijn om bij Samantha terecht te komen voor coaching of begeleiding; je zult in goede en vertrouwde handen zijn!

Cynthia Goedhart, Senior trainer & projectleider Anti Discriminatie Bureau RADAR

Dankjewel voor je hulp lieve Samantha. Voor het meedenken, voor het verder denken, je geduld, je begrip en je steun.

Cliënt

Uitgeteld en ten einde raad kwam ik bij jou. Was al jaren aan het overleven. Ik begreep mijzelf niet. Mijn rol en deze maatschappij niet. Door onze samenwerking heb ik me zien ontwikkelen. Ik ging ook anders in het leven staan: van leven per uur/dag naar een leven per week en kon zelfs dromen over een maandplanning. Ook niet altijd een 10 willen presteren (door oorzaak zelf opgedragen), maar tevreden durven te zijn met een 6 of 7. Wetende dat ik me gewoon had ingezet voor het te behalen doel en met het resultaat tevreden kunnen zijn. Ook al was dit geregisseerd door jou als coach/traject begeleider, je gaf me toch altijd het inzicht dat het uit mij is gekomen waarbij jij de opties duidde of een richting aanwees. Maar dat ik de stap zette én überhaupt durfde te zetten. Je liet mij de stappen zetten, wat uiteraard heel gezond is om waar te nemen als hulpbehoevende! Werken naar je eigen oplossingen in de toekomst, eigenaarschap over je eigen reilen en zeilen. Waardevolle en belangrijke informatie voor mij. Precies mijn hulpvraag. Ik heb ontzettend veel aan je en ben je dankbaar. Je lessen, je tijd, je energie (in de vorm van meedenken) zijn subliem. Niets anders dan lof: jij bent de juiste mens op de juiste plek!

J.G.

Vanaf de eerste dag dat je hier bent geweest voelde ik mij veilig bij jou. Je gaf mij het gevoel van het is oké, je bent wie je bent en dat is goed. Dank je wel daarvoor. Jouw aanwezigheid gaf mij telkens weer een oppepper om door te gaan en dingen te willen doen die ik anders zo moeilijk vond om te doen. Je gaf mij houvast en behandelde mij alsof ik een gewoon mens ben ipv iemand die gehandicapt was/is in haar hoofd. Dank je wel Samantha!

Cliënt

Ik vond het fijn om hier te komen. Je stelde mij op mijn gemak. Ik had van te voren niet gedacht dat ik mij zo op mijn gemak zou voelen bij iemand die ik niet ken. Ik denk dat je een hele goede veilige omgeving weet te creëren. Ik vond het prettig dat je zo goed kon luisteren. Hierdoor heb ik kunnen groeien en daar ben ik dankbaar voor.

Rogier

Je bent heel erg betrokken en je maakt mij heel bewust overal van. Ik voel heel erg die gelijkwaardigheid. Jij bent er echt voor mij. Goede adviezen. Je laat mij in mijn waarde en je geeft niet op als het moeilijk wordt. Je bent gewoon heel 'hard' en dit bedoel ik positief. Positief emotioneel. Je zegt gewoon waar het op staat en in mijn geval is dat positief. Ik heb dat wel echt nodig. Je zegt waar het op staat zeg maar en dan heb je ook nog respect haha. Jij past met je fysieke oefeningen veel beter bij mij dan een andere theoretische vorm. Je maakt elke sessie zo leuk en zo behapbaar waardoor ik het gelijk in mijn dagelijkse praktijk kan toepassen!

Cliënt

Nooit zal ik vergeten wat je voor elkaar hebt gekregen voor mij en de steun die je daarna hebt gegeven. Ik ben je dankbaar voor de ondersteuning waardoor ik mag staan waar ik nu sta! En wat was ik blij en trots toen ik hoorde dat jij voor jezelf begon! Als iemand dit kan, ben jij het wel. Heel veel succes en dat al je dromen waar mogen worden.

Cynthia de Jager, ex-cliënt (27)

Bedankt! Dankjewel voor je aandacht en je inspanningen. Je coaching doet me veel goeds!!!

Cliënt

Ik startte bij Samantha met een paar doelen. Samen zijn we gaan uitzoeken wat die doelen nou precies waren. Door mijn beeld erover te vertellen aan haar heeft ze met haar kennis en meedenken mij een heel eind op weg geholpen. Ze is altijd heel eerlijk geweest en direct wat ik fijn vond. Door een verhuizing heb ik ons traject moeten stoppen maar door de sessies die ik gehad heb, heb ik enorme stappen gemaakt. Dus dankjewel voor de hulp en handvatten Samantha.

Chrissy

Wat heb je een heldere en inspirerende flyer gemaakt Samantha! Als ik het lees krijg ik kippenvel en weet dat het je gaat lukken om je praktijk tot bloei te brengen. Het wordt een succes. Gefeliciteerd!

Ria Renders, Eigenaar Sri-Keramiek

Wauw Sam, wat geweldig! Met jouw doorzettingsvermogen en professionaliteit ga je heel veel mensen helpen. Vind dit superstoer van jou! Heel veel succes!

Amy Pegoraro, WMO klantmanager gemeente Breda

Samantha, een heel wijs besluit om voor jezelf te beginnen. Na vele jaren fijn samen te werken op onze zorgboerderij was het wel duidelijk dat daar jouw hart ligt. Met mensen werken en hun leven weer wat kleur geven. Zeker weten dat iedereen zich op zijn of haar gemak zal voelen bij jou zoals bij ons ook het geval was. Heel veel succes maar dat komt zeker goed.

Ingrid van der Bruggen, oud zorgboer NovaFarm-Grip

Ik heb het traject als prettig ervaren. In het begin zoekend maar uiteindelijk ben ik blij zoals het gelopen is. In een van onze eerste gesprekken heb jij het woordje 'loslaten' genoemd, dit heeft ook veel gedaan. Ik wilde in het begin meteen aan de slag en dingen 'oplossen' waardoor ik bij onze eerste gesprekken wel eventjes heb gedacht; welke richting gaan wij op en mezelf de vraag stelde wat ik aan het gesprek heb gehad. Naarmate we langer onderweg waren kreeg dit vanzelf vorm en viel alles op zijn plek. Al met al heb ik nu een heel duidelijk beeld van wie ik ben en waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Hier had ik eerder nooit zo over nagedacht. Hierdoor ben ik mij bewuster geworden en kon ik loslaten dat niet iedereen mee hoeft te gaan in mijn beleving. Reageer je vanuit je gevoel of vanuit je brein. Ik mag op mijn gevoel vertrouwen.

Alice

Bij Samantha moet je zijn, als je vooruit wil!

Anita van Ast, Van Ast Training & Advies

Ik heb niet het gevoel dat ik heel veel daarin heb gedaan maar mijn traject bij jou en mijn nieuwe vriendengroep hebben er voor gezorgd dat ik heel erg veranderd ben in de positieve zin. Ik ben nu een stuk opener in vergelijking tot 1 jaar geleden. Ik heb geleerd om te praten over dingen waar ik mee zit, om hulp te vragen en ik heb ervaren dat ik op anderen kan bouwen. Omdat ik hier mijn verhaal kwijt moest heb ik geleerd om dat in andere situaties ook te doen. Dit vond ik wel heel fijn omdat ik eigenlijk geforceerd werd om dit te doen.

Leon Dekkers (21)

Wauw Samantha, jij mag met recht mega trots op jezelf zijn! En al hebben onze wegen elkaar maar kort gekruist, voor mij was al meteen duidelijk dat jij een bijzonder mooi en krachtig mens bent. Geen twijfel over mogelijk dat jij jouw droom tot een succes zal maken! Succes topper!!

Roos van Otterdijk, Eigenaar ROOS krachtige verbindingen en wijkverbinder Gennep west

Heel erg bedankt voor de afgelopen tijd. Veel geleerd, gegroeid en méér zelfvertrouwen dan ooit en dit wordt alleen maar meer. Ik weet nu dat ik het alleen kan en ben blij dat ik hier door de fijne gesprekken achter ben gekomen.

Cliënt

Als er toch iemand is die zo’n loei van een uitdaging om kan zetten naar een succes……. Dan ben jij dat!!! ❤️

Annelies Geerts, Leerkracht Speciaal Onderwijs

Lieve Samantha, je bent een TOP-mens! Bedankt voor de fijne samenwerking!

Monique Schuurmans, Psycholoog GGZ Momentum

Ik zie jou als een doortastende, oprechte, harde werker die snel verbinding maakt op een mooie manier. Je bent ontzettend betrouwbaar: door wie je bent, wat je doet en wat je waar maakt. Jij mag écht dichtbij komen, dat heb ik gezien, zonder daarbij de grenzen uit het oog te verliezen. Je bent bijzonder vind ik, omdat je je eigen persoon bent in je werk en in het contact met de mens. Je inspireert mij tot op de dag van vandaag met hoe je met mensen omgaat en hoe je in het leven staat. Heel veel succes met deze grote mooie stap die 100% bij jou past!

Bente Haartsen, oud-stagiaire

Goed bezig Samantha van der Werf, wat een lef en doorzettingsvermogen. Maar dat wist ik eigenlijk al wel. 💪 Ik weet zeker dat jij hier een groot succes van gaat maken. Ik kom graag snel eens koffie drinken. Wie weet kunnen we nog iets voor elkaar betekenen??

Rien van den Heuvel, medewerker PEL, Bijzonder Jeugdwerk Brabant