Informatie & tarieven

Veelvoorkomende Thema's

Liefde en relaties

+

Vraag jij je steeds vaker of misschien al wel langer af of jouw relatie nog wel bij jou past? Of deze relatie wel gezond voor je is? Lig je in scheiding of ben je net uit elkaar? Heb je moeite om het allemaal op een rijtje te krijgen? Vind je het lastig om voor jezelf te kiezen? Of twijfel je over jouw geaardheid? Weet jij niet wat je aan moet met al die gevoelens en kun je hier met niemand over praten of schaam je je wellicht ervoor?

Opleiding en werk

+

Heb jij een leuke daginvulling of is het lastig om de dag goed in te vullen? Zit je helemaal op je plek en ben je tevreden of twijfel je al langer of deze baan of opleiding wel bij je past? Wil je samen onderzoeken wat er dan wél bij jou past? Wat jouw kwaliteiten zijn en wat jij leuk vindt om te doen? Samen die stap zetten? De sprong in het diepe wagen door eindelijk je hart te gaan volgen?

Identiteit; Wie ben ik?

+

Wie ben jij? Wat wil je eigenlijk en wat vind jij belangrijk? Wat zijn jouw kwaliteiten en waar sta jij voor? Wil jij blijven voldoen aan de verwachting van de mensen om je heen of gaan luisteren naar wat het beste is voor jou? Wil je ontdekken wie jij bent? Wat jij wilt en waar je voor wilt staan? Wat jouw kwaliteiten zijn? Voelen en herkennen wat je wel én niet wilt? Wat jij nodig hebt om jezelf weer happy te voelen? Samen onderzoeken wat jou motiveert? Wat jij belangrijk vindt? Wat jouw drijfveren zijn en waarvoor jij je bed uitstapt? Welke personen er belangrijk zijn in jouw leven?

Faalangst

+

''Ik kan het niet, ik ben een nul, ik vind mezelf een loser.'' Dit zijn zomaar wat uitspraken. Ik hoor ze helaas vaak tijdens mijn sessies. Word jij ook vaak tegengehouden door angst en zou je hier graag iets mee willen doen? Samen onderzoeken waar jouw angst precies vandaan komt, zodat jij meer grip krijgt over jouw angsten en ze niet meer steeds jouw leven hoeven te beheersen? Let’s go!

Zelfbeeld en zelfvertrouwen

+

Alles begint met het geloof ergens in. Maar soms lukt dat geloven in jezelf even niet meer omdat je uit het veld geslagen bent door wat voor reden dan ook. Hierdoor ben je het vertrouwen in jezelf en misschien ook wel in de ander kwijtgeraakt. Door verschillende gebeurtenissen in je leven kun je uit balans raken en vastlopen, niet meer weten hoe het moet, wat je wilt of zelfs niet meer weten wie je bent. Hierdoor lukt het niet meer om alle ballen in de lucht te houden en overal aan te voldoen. Wil jij inzicht krijgen in wie jij bent en hoe jij jezelf ziet? Wil jij leren herkennen wat je wel én niet wilt? Weer inzicht krijgen in wat jouw mogelijkheden zijn en wat je zelf kunt doen om je zekerder te voelen? Jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen vergroten? Waardoor je steviger in je schoenen komt te staan en op kunt komen voor jezelf.

Grenzen en balans

+

Jouw grenzen aangeven richting de ander. Jouw grenzen bewaken en tijdig aangeven voordat je er zelf last van krijgt. Dit kan soms een hele uitdaging zijn. Opkomen voor jezelf en voldoende balans houden tussen in- en ontspanning. Tussen werk en privé. ‘Goed’ voor jezelf zorgen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk: ‘goed’ voor jezelf zorgen? Het lijkt allemaal zo simpel. Maar wat nou als je dat nooit hebt geleerd? Goed voor jezelf zorgen, je grenzen aangeven, jouw ruimte innemen. Voelen hoe jij je voelt en wát jij nodig hebt. Wil jij samen op zoek naar jouw grenzen zodat jij jouw grenzen leert herkennen en steeds beter zal kunnen aangeven in de toekomst? Waardoor je makkelijker keuzes zal kunnen maken, knopen door kunt hakken en kunt luisteren naar wat er goed is voor jou.

Zelfbeheersing en emoties

+

Wil jij je bewust worden van jouw lichaam (positie innemen, stand, stevig en sterk staan) en je meer bewust worden van wat jij uitstraalt? Jouw assertiviteit vergroten door een gesprek te beginnen, nee te zeggen, voor jezelf op te komen, voor jezelf te kiezen en naar jezelf te luisteren? Of wil jij aan de slag met jouw emoties en jouw emoties leren herkennen, aangeven en leren hoe om te gaan in bepaalde situaties? Emoties zijn gevoelens die iemand kan hebben in een bepaalde situatie. Mensen zijn bijvoorbeeld regelmatig bang, boos, blij, gefrustreerd, verdrietig, jaloers of teleurgesteld. Deze gevoelens gaan samen met een lichamelijke reactie, gezichtsuitdrukking en gedrag. Er zijn 4 basisemoties: blij, bang, boos en bedroefd. Alle andere emoties zijn hiervan afgeleid.

Weerbaarheid

+

Er zijn verschillende soorten weerbaarheid. Wij gaan aan de slag met jouw fysieke en mentale weerbaarheid. Weerbaar zijn betekent dat je voor je eigen wensen, grenzen en behoeften op kunt komen en daarbij ook rekening houdt met de wensen en grenzen van een ander. Fysieke weerbaarheid betekent je sterk voelen in je lijf. Letterlijk jouw ruimte innemen want jij mag er zijn. Stevig en gegrond staan. Met een rechte rug en je schouders naar achteren. Adem halen vanuit je buik. Mentale weerbaarheid betekent je sterk denken in je hoofd. Je grenzen bewaken. Voor jezelf opkomen. Voelen én herkennen wat je wel en niet wil. Wil jij aan de slag met het versterken van jouw fysieke en mentale weerbaarheid en samen sparren? Let's go!

Ondersteuning bij belangrijke keuzes

+

Wil je graag ondersteuning bij het maken van belangrijke keuzes in jouw leven? Vind je het lastig om de juiste keuze te maken, beangstigen alle opties je of overzie je het gewoon niet meer? Sams Coaching kan jou helpen om weer overzicht te krijgen in de te maken keuzes zodat jij weer zicht krijgt op de voor jou beste afwegingen en mogelijkheden. Doordat je er met iemand van een afstand naar kunt kijken kan het jou helpen om uiteindelijk de juiste keuze te maken.

'Strippenkaart'

+

Ook krijgen we met regelmaat de vraag of mensen kunnen komen wanneer ze hier behoefte aan hebben en niet persé wekelijks bijvoorbeeld. Sommige mensen hebben behoefte aan een enkele keer sparren of gewoon een luisterend oor. Het goede nieuws is: Ja, dit kan zeker! Sommige cliënten nemen een pakket af en zetten deze bijvoorbeeld in als een soort van ‘strippenkaart’ wanneer zij hier behoefte aan hebben. Er kan heel veel en in overleg is er veel mogelijk bij Sams Coaching. We werken met mensen en dus op maat. Bij vragen over andere mogelijkheden neem gerust contact met ons op.