Over Sams Coaching

Sams Coaching staat voor persoonlijke groei en verbinding

Alles begint met het geloof ergens in. Maar soms lukt dat geloven in jezelf even niet meer omdat je uit het veld geslagen bent door wat voor reden dan ook. Hierdoor ben je het vertrouwen in jezelf en misschien ook wel in de ander kwijtgeraakt. Door verschillende gebeurtenissen in je leven, kun je uit balans raken en vastlopen, niet meer weten hoe het moet, wat je wilt of zelfs niet meer weten wie je bent. Hierdoor lukt het niet meer om alle ballen in de lucht te houden en overal aan te voldoen.

Je wilt het zo graag anders maar je bent het overzicht kwijt en je weet niet meer hoe. Het kan dan fijn zijn om iemand naast je te hebben die met je mee kijkt en met je meedenkt. Iemand om letterlijk mee te sparren.

Dan is Sams Coaching er voor jou!

Sams coaching and friend at whiteboard 1
Portrait picture of sam

Sams Coaching 'Een droom die werkelijkheid is geworden'

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt! Dat is de eerste stap naar verandering. Mijn naam is Samantha van der Werf. Het gezicht achter Sams Coaching. Sams Coaching is een passie met een verhaal. Ontstaan vanuit een diep verankerde levensmissie, die al van jongs af aan door mijn aderen stroomt.

'Dat is er eentje met pit!'

Van kleins af aan al een doorzetter. Mijn eigen zoektocht begon al vroeg. 3 maanden eerder dan verwacht werd mijn moeder met loeiende sirenes naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht want ze stond namelijk op het punt van bevallen.

Enkele uren later, was ik daar. Drie maanden te vroeg. In één hand vast te houden. Net zo zwaar als één pak suiker. Na twee maanden aan allerlei toeters en bellen in de couveuse mocht ik ein-de-lijk mee naar huis.

Ik groeide op tot een vrolijk kind. Dit veranderde zo rond mijn pubertijd. Mijn ouders waren geen praters. Hard werken en vooral niet praten over je gevoelens.

Rond mijn pubertijd ging ik mij verzetten. Ik voelde mij thuis allesbehalve gehoord. Dit uitte zich in hevige ruzies met mijn ouders en spijbelen van school. Ik wist niet wie ik was, wat ik wilde en ik voelde mij totaal niet gezien of gehoord. Ik voelde mij niet begrepen en niet geaccepteerd.

Gelukkig kregen we na een lange zoektocht en niet opgeven uiteindelijk de juiste mensen om ons heen, waardoor iedereen alsnog de juiste hulp kreeg.

Voor het eerst voelde ik mij wel gezien.
Voor het eerst voelde ik mij wel gehoord.

Doordat er mensen waren die wél in mij geloofden en mij een eerste, tweede en een derde kans hebben gegeven heb ik het gered en kreeg ik hierdoor de kans te ontdekken wie ik was en wat ik wilde.

Vanaf dat moment wist ik het zeker, ik wil iedereen gaan helpen die vastloopt. Die zich niet gezien en gehoord voelt. Die het even niet meer ziet zitten. Die het even niet meer weet. Die zich onbegrepen en machteloos voelt. Voor iedereen die zichzelf is kwijtgeraakt. Voor iedereen die op zoek is naar zichzelf. Voor iedereen waarvoor het lijkt alsof het donker nooit meer licht zal worden.

'Iedereen heeft mensen in zijn of haar omgeving nodig die tegen je zeggen: Hey jij daar, ik zie je, ik hoor je, je doet het goed, je bent het waard, je mag er zijn en je bent precies goed zoals je bent.'

Dít is mijn levensmissie. Hiervoor ben ik op de wereld gezet.

En zo geschiedde. Ik behaalde mijn diploma’s in de zorg. Zonder enige vooropleiding want ik had mijn middelbare school niet afgemaakt. Ik mocht op gesprek komen en na dit gesprek bleek er voldoende motivatie om te mogen starten. Vier jaar later behaalde ik mijn diploma. De vrouw die mij vier jaar eerder toegelaten had, zat vooraan op de eerste rij. Wat was ik trots!

Na mijn stageperiode bij Novadic-Kentron, kreeg ik op mijn 19e een contract aangeboden. Ik mocht blijven. Daar ging ik! Vers van de pers. Met mijn diploma én rijbewijs op zak, met een bus vol cliënten dagelijks op pad naar verschillende dagbestedingsboerderijen verspreid over Noord-Brabant. Wat een prachtige tijd was dit. Wat heb ik hier veel mogen leren.

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie en de verslavingszorg, was het voor mij meer dan ooit tijd om mijn droom uit te laten komen en mijn eigen visie op de zorg in te gaan zetten.

En wederom. Zo geschiedde. Sams Coaching werd geboren. De fundering is gelegd. Alles komt erin samen. En dit is nog maar het begin! Want we gaan bouwen! Let’s go!

Ik geloof niet in slechte kinderen of in slechte mensen. Mensen gedragen zich met een bepaalde reden zo. Daar zit altijd iets onder. Iets achter. Ik geloof erin dat je heel ver kunt komen met de juiste motivatie én de juiste mensen om je heen.

Waar een wil is, is altijd een weg. Je moet hem alleen nog vinden.

En dát is precies waar het bij Sams Coaching over gaat.

Sams Coaching is er.

Wat mensen zeggen

Samantha, een heel wijs besluit om voor jezelf te beginnen. Na vele jaren fijn samen te werken op onze zorgboerderij was het wel duidelijk dat daar jouw hart ligt. Met mensen werken en hun leven weer wat kleur geven. Zeker weten dat iedereen zich op zijn of haar gemak zal voelen bij jou zoals bij ons ook het geval was. Heel veel succes maar dat komt zeker goed.

Ingrid van der Bruggen, oud zorgboer NovaFarm-Grip

Wat mensen zeggen

Fantastisch Sam! Ik ben superblij voor je, wat een power en wat een stap, heel gaaf en vind het helemaal bij je passen... Wat zal jij veel mensen gaan inspireren! 💯🍀💕

Cynthia Goedhart, Trainer antidiscriminatiebureau RADAR

Wat mensen zeggen

Goed bezig Samantha van der Werf, wat een lef en doorzettingsvermogen. Maar dat wist ik eigenlijk al wel. 💪 Ik weet zeker dat jij hier een groot succes van gaat maken. Ik kom graag snel eens koffie drinken. Wie weet kunnen we nog iets voor elkaar betekenen??

Rien van den Heuvel

Wat mensen zeggen

Ik zie jou als een doortastende, oprechte, harde werker die snel verbinding maakt op een mooie manier. Je bent ontzettend betrouwbaar: door wie je bent, wat je doet en wat je waar maakt. Jij mag écht dichtbij komen, dat heb ik gezien, zonder daarbij de grenzen uit het oog te verliezen. Je bent bijzonder vind ik, omdat je je eigen persoon bent in je werk en in het contact met de mens. Je inspireert mij tot op de dag van vandaag met hoe je met mensen omgaat en hoe je in het leven staat. Heel veel succes met deze grote mooie stap die 100% bij jou past!

Bente Haartsen, oud-stagiaire

Wat mensen zeggen

Nooit zal ik vergeten wat je voor elkaar hebt gekregen voor mij en de steun die je daarna hebt gegeven. Ik ben je dankbaar voor de ondersteuning waardoor ik mag staan waar ik nu sta! En wat was ik blij en trots toen ik hoorde dat jij voor jezelf begon! Als iemand dit kan, ben jij het wel. Heel veel succes en dat al je dromen waar mogen worden.

Cynthia de Jager, ex-cliënt (27)

Wat mensen zeggen

Bij Samantha moet je zijn, als je vooruit wil!

Anita van Ast, Van Ast Training & Advies