Over Sams Coaching

Sams Coaching staat voor persoonlijke groei en verbinding

Alles begint met het geloof ergens in. Maar soms lukt dat geloven in jezelf even niet meer omdat je uit het veld geslagen bent door wat voor reden dan ook. Hierdoor ben je het vertrouwen in jezelf en misschien ook wel in de ander kwijtgeraakt. Door verschillende gebeurtenissen in je leven, kun je uit balans raken en vastlopen, niet meer weten hoe het moet, wat je wilt of zelfs niet meer weten wie je bent. Hierdoor lukt het niet meer om alle ballen in de lucht te houden en overal aan te voldoen.

Je wil het zo graag anders maar je bent het overzicht kwijt en je weet niet meer hoe. Het kan dan fijn zijn om iemand naast je te hebben die met je mee kijkt en met je meedenkt. Iemand om letterlijk mee te sparren.

Dan is Sams Coaching er voor jou!

Sams coaching and friend at whiteboard 2
Portrait picture of sam

Sams Coaching 'Een droom die werkelijkheid is geworden'

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt! Dat is de eerste stap naar verandering. Mijn naam is Samantha van der Werf. Het gezicht achter Sams Coaching. Sams Coaching is een passie met een verhaal. Ontstaan vanuit een diep verankerde levensmissie, die al van jongs af aan door mijn aderen stroomt.

'Dat is er eentje met pit!'

Van kleins af aan al een doorzetter. Mijn eigen zoektocht begon al vroeg. 3 maanden eerder dan verwacht werd mijn moeder met loeiende sirenes naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht want ze stond namelijk op het punt van bevallen.

Enkele uren later, was ik daar. Drie maanden te vroeg. In één hand vast te houden. Net zo zwaar als één pak suiker. Na twee maanden aan allerlei toeters en bellen in de couveuse mocht ik ein-de-lijk mee naar huis.

Ik groeide op tot een vrolijk kind. Dit veranderde zo rond mijn pubertijd. Mijn ouders waren geen praters. Hard werken en vooral niet praten over je gevoelens.

Rond mijn pubertijd ging ik mij verzetten. Ik voelde mij thuis allesbehalve gehoord. Dit uitte zich in hevige ruzies met mijn ouders en spijbelen van school. Ik wist niet wie ik was, wat ik wilde en ik voelde mij totaal niet gezien of gehoord. Ik voelde mij niet begrepen en niet geaccepteerd.

Gelukkig kregen we na een lange zoektocht en niet opgeven uiteindelijk de juiste mensen om ons heen, waardoor iedereen alsnog de juiste hulp kreeg.

Voor het eerst voelde ik mij wel gezien.
Voor het eerst voelde ik mij wel gehoord.

Doordat er mensen waren die wél in mij geloofden en mij een eerste, tweede en een derde kans hebben gegeven heb ik het gered en kreeg ik hierdoor de kans te ontdekken wie ik was en wat ik wilde.

Vanaf dat moment wist ik het zeker, ik wil iedereen gaan helpen die vastloopt. Die zich niet gezien en gehoord voelt. Die het even niet meer ziet zitten. Die het even niet meer weet. Die zich onbegrepen en machteloos voelt. Voor iedereen die zichzelf is kwijtgeraakt. Voor iedereen die op zoek is naar zichzelf. Voor iedereen waarvoor het lijkt alsof het donker nooit meer licht zal worden.

'Iedereen heeft mensen in zijn of haar omgeving nodig die tegen je zeggen: Hey jij daar, ik zie je, ik hoor je, je doet het goed, je bent het waard, je mag er zijn en je bent precies goed zoals je bent.'

Dít is mijn levensmissie. Hiervoor ben ik op de wereld gezet.

En zo geschiedde. Ik behaalde mijn diploma’s in de zorg. Zonder enige vooropleiding want ik had mijn middelbare school immers niet afgemaakt. Ik mocht op gesprek komen en na dit gesprek bleek er voldoende motivatie om te mogen starten. Vier jaar later behaalde ik mijn diploma. De vrouw die mij vier jaar eerder toegelaten had, zat vooraan op de eerste rij. Wat was ik trots!

Na mijn stageperiode bij Novadic-Kentron, kreeg ik op mijn 19e een contract aangeboden. Ik mocht blijven. Daar ging ik! Vers van de pers. Met mijn diploma én rijbewijs op zak, met een bus vol cliënten elke dag weer op pad naar verschillende dagbestedingsboerderijen verspreid over Noord-Brabant. Wat een prachtige tijd was dit. Wat heb ik hier veel mogen leren.

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie en de verslavingszorg, was het voor mij meer dan ooit tijd om mijn droom uit te laten komen en mijn eigen visie op de zorg in te gaan zetten.

En wederom. Zo geschiedde. Sams Coaching werd geboren. De fundering is gelegd. Alles komt erin samen. En dit is nog maar het begin! Want we gaan bouwen! Let’s go!

Ik geloof niet in slechte kinderen of in slechte mensen. Mensen gedragen zich met een bepaalde reden zo. Daar zit altijd iets onder. Iets achter. Ik geloof erin dat je heel ver kunt komen met de juiste motivatie én de juiste mensen om je heen.

Waar een wil is, is altijd een weg. Je moet hem alleen nog vinden.

En dát is precies waar het bij Sams Coaching over gaat.

Sams Coaching is er.

Wat mensen zeggen

Ik heb niet het gevoel dat ik heel veel daarin heb gedaan maar mijn traject bij jou en mijn nieuwe vriendengroep hebben er voor gezorgd dat ik heel erg veranderd ben in de positieve zin. Ik ben nu een stuk opener in vergelijking tot 1 jaar geleden. Ik heb geleerd om te praten over dingen waar ik mee zit, om hulp te vragen en ik heb ervaren dat ik op anderen kan bouwen. Omdat ik hier mijn verhaal kwijt moest heb ik geleerd om dat in andere situaties ook te doen. Dit vond ik wel heel fijn omdat ik eigenlijk geforceerd werd om dit te doen.

Leon Dekkers (21)

Ik heb het traject als prettig ervaren. In het begin zoekend maar uiteindelijk ben ik blij zoals het gelopen is. In een van onze eerste gesprekken heb jij het woordje 'loslaten' genoemd, dit heeft ook veel gedaan. Ik wilde in het begin meteen aan de slag en dingen 'oplossen' waardoor ik bij onze eerste gesprekken wel eventjes heb gedacht; welke richting gaan wij op en mezelf de vraag stelde wat ik aan het gesprek heb gehad. Naarmate we langer onderweg waren kreeg dit vanzelf vorm en viel alles op zijn plek. Al met al heb ik nu een heel duidelijk beeld van wie ik ben en waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Hier had ik eerder nooit zo over nagedacht. Hierdoor ben ik mij bewuster geworden en kon ik loslaten dat niet iedereen mee hoeft te gaan in mijn beleving. Reageer je vanuit je gevoel of vanuit je brein. Ik mag op mijn gevoel vertrouwen.

Alice

Bedankt! Dankjewel voor je aandacht en je inspanningen. Je coaching doet me veel goeds!!!

Cliënt

Lieve Samantha, je bent een TOP-mens! Bedankt voor de fijne samenwerking!

Monique Schuurmans, Psycholoog GGZ Momentum

Bij Samantha moet je zijn, als je vooruit wil!

Anita van Ast, Van Ast Training & Advies

Ik zie jou als een doortastende, oprechte, harde werker die snel verbinding maakt op een mooie manier. Je bent ontzettend betrouwbaar: door wie je bent, wat je doet en wat je waar maakt. Jij mag écht dichtbij komen, dat heb ik gezien, zonder daarbij de grenzen uit het oog te verliezen. Je bent bijzonder vind ik, omdat je je eigen persoon bent in je werk en in het contact met de mens. Je inspireert mij tot op de dag van vandaag met hoe je met mensen omgaat en hoe je in het leven staat. Heel veel succes met deze grote mooie stap die 100% bij jou past!

Bente Haartsen, oud-stagiaire

Ik startte bij Samantha met een paar doelen. Samen zijn we gaan uitzoeken wat die doelen nou precies waren. Door mijn beeld erover te vertellen aan haar heeft ze met haar kennis en meedenken mij een heel eind op weg geholpen. Ze is altijd heel eerlijk geweest en direct wat ik fijn vond. Door een verhuizing heb ik ons traject moeten stoppen maar door de sessies die ik gehad heb, heb ik enorme stappen gemaakt. Dus dankjewel voor de hulp en handvatten Samantha.

Chrissy

Vanaf de eerste dag dat je hier bent geweest voelde ik mij veilig bij jou. Je gaf mij het gevoel van het is oké, je bent wie je bent en dat is goed. Dank je wel daarvoor. Jouw aanwezigheid gaf mij telkens weer een oppepper om door te gaan en dingen te willen doen die ik anders zo moeilijk vond om te doen. Je gaf mij houvast en behandelde mij alsof ik een gewoon mens ben ipv iemand die gehandicapt was/is in haar hoofd. Dank je wel Samantha!

Cliënt

Ik vond het fijn om hier te komen. Je stelde mij op mijn gemak. Ik had van te voren niet gedacht dat ik mij zo op mijn gemak zou voelen bij iemand die ik niet ken. Ik denk dat je een hele goede veilige omgeving weet te creëren. Ik vond het prettig dat je zo goed kon luisteren. Hierdoor heb ik kunnen groeien en daar ben ik dankbaar voor.

Rogier

Wauw Samantha, jij mag met recht mega trots op jezelf zijn! En al hebben onze wegen elkaar maar kort gekruist, voor mij was al meteen duidelijk dat jij een bijzonder mooi en krachtig mens bent. Geen twijfel over mogelijk dat jij jouw droom tot een succes zal maken! Succes topper!!

Roos van Otterdijk, Eigenaar ROOS krachtige verbindingen en wijkverbinder Gennep west

Als er toch iemand is die zo’n loei van een uitdaging om kan zetten naar een succes……. Dan ben jij dat!!! ❤️

Annelies Geerts, Leerkracht Speciaal Onderwijs

Samantha, een heel wijs besluit om voor jezelf te beginnen. Na vele jaren fijn samen te werken op onze zorgboerderij was het wel duidelijk dat daar jouw hart ligt. Met mensen werken en hun leven weer wat kleur geven. Zeker weten dat iedereen zich op zijn of haar gemak zal voelen bij jou zoals bij ons ook het geval was. Heel veel succes maar dat komt zeker goed.

Ingrid van der Bruggen, oud zorgboer NovaFarm-Grip

Dankjewel voor je hulp lieve Samantha. Voor het meedenken, voor het verder denken, je geduld, je begrip en je steun.

Cliënt

Ik ken Samantha inmiddels al best een flink aantal jaren en heb haar leren kennen omdat ze vrijwilligerswerk kwam uitvoeren binnen de organisatie waar ik werkzaam ben. Een bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. Al heel snel viel Samantha bij ons op vanwege haar motivatie, haar passie voor het werken met mensen en de grote zorgvuldigheid en vooral ook de sensitiviteit waarmee ze dit doet. Samantha neemt iedereen serieus en geeft een ieder het gevoel oprecht gezien en gehoord te worden. Ze is ontzettend leergierig en denkt naast het 'mensenwerk' graag mee hoe bepaalde processen kunnen groeien en verder ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast is ze een oprechte, fijne, lieve en zeker ook gezellige collega om mee samen te werken. Samantha heeft door de jaren heen een speciale plek in ons hart gekregen, ze is een echte teamplayer en is ook altijd bereid een stapje naar achteren te zetten zodat ook andere nieuwe vrijwilligers hun ruimte kunnen nemen om te leren en te groeien. Ze is altijd super professioneel en zet de deelnemer/cliënt altijd voorop. Ze is een feestje om mee samen te werken en ik durf gerust hardop te zeggen dat een ieder heel blij mag zijn om bij Samantha terecht te komen voor coaching of begeleiding; je zult in goede en vertrouwde handen zijn!

Cynthia Goedhart, Senior trainer & projectleider Anti Discriminatie Bureau RADAR

Heel erg bedankt voor de afgelopen tijd. Veel geleerd, gegroeid en méér zelfvertrouwen dan ooit en dit wordt alleen maar meer. Ik weet nu dat ik het alleen kan en ben blij dat ik hier door de fijne gesprekken achter ben gekomen.

Cliënt

Goed bezig Samantha van der Werf, wat een lef en doorzettingsvermogen. Maar dat wist ik eigenlijk al wel. 💪 Ik weet zeker dat jij hier een groot succes van gaat maken. Ik kom graag snel eens koffie drinken. Wie weet kunnen we nog iets voor elkaar betekenen??

Rien van den Heuvel, medewerker PEL, Bijzonder Jeugdwerk Brabant

Nooit zal ik vergeten wat je voor elkaar hebt gekregen voor mij en de steun die je daarna hebt gegeven. Ik ben je dankbaar voor de ondersteuning waardoor ik mag staan waar ik nu sta! En wat was ik blij en trots toen ik hoorde dat jij voor jezelf begon! Als iemand dit kan, ben jij het wel. Heel veel succes en dat al je dromen waar mogen worden.

Cynthia de Jager, ex-cliënt (27)

Je bent heel erg betrokken en je maakt mij heel bewust overal van. Ik voel heel erg die gelijkwaardigheid. Jij bent er echt voor mij. Goede adviezen. Je laat mij in mijn waarde en je geeft niet op als het moeilijk wordt. Je bent gewoon heel 'hard' en dit bedoel ik positief. Positief emotioneel. Je zegt gewoon waar het op staat en in mijn geval is dat positief. Ik heb dat wel echt nodig. Je zegt waar het op staat zeg maar en dan heb je ook nog respect haha. Jij past met je fysieke oefeningen veel beter bij mij dan een andere theoretische vorm. Je maakt elke sessie zo leuk en zo behapbaar waardoor ik het gelijk in mijn dagelijkse praktijk kan toepassen!

Cliënt

Wauw Sam, wat geweldig! Met jouw doorzettingsvermogen en professionaliteit ga je heel veel mensen helpen. Vind dit superstoer van jou! Heel veel succes!

Amy Pegoraro, WMO klantmanager gemeente Breda

Wat heb je een heldere en inspirerende flyer gemaakt Samantha! Als ik het lees krijg ik kippenvel en weet dat het je gaat lukken om je praktijk tot bloei te brengen. Het wordt een succes. Gefeliciteerd!

Ria Renders, Eigenaar Sri-Keramiek

Uitgeteld en ten einde raad kwam ik bij jou. Was al jaren aan het overleven. Ik begreep mijzelf niet. Mijn rol en deze maatschappij niet. Door onze samenwerking heb ik me zien ontwikkelen. Ik ging ook anders in het leven staan: van leven per uur/dag naar een leven per week en kon zelfs dromen over een maandplanning. Ook niet altijd een 10 willen presteren (door oorzaak zelf opgedragen), maar tevreden durven te zijn met een 6 of 7. Wetende dat ik me gewoon had ingezet voor het te behalen doel en met het resultaat tevreden kunnen zijn. Ook al was dit geregisseerd door jou als coach/traject begeleider, je gaf me toch altijd het inzicht dat het uit mij is gekomen waarbij jij de opties duidde of een richting aanwees. Maar dat ik de stap zette én überhaupt durfde te zetten. Je liet mij de stappen zetten, wat uiteraard heel gezond is om waar te nemen als hulpbehoevende! Werken naar je eigen oplossingen in de toekomst, eigenaarschap over je eigen reilen en zeilen. Waardevolle en belangrijke informatie voor mij. Precies mijn hulpvraag. Ik heb ontzettend veel aan je en ben je dankbaar. Je lessen, je tijd, je energie (in de vorm van meedenken) zijn subliem. Niets anders dan lof: jij bent de juiste mens op de juiste plek!

J.G.