Over Sams Coaching

Sams Coaching staat voor persoonlijke groei en verbinding

Alles begint met het geloof ergens in. Maar soms lukt dat geloven in jezelf even niet meer omdat je uit het veld geslagen bent door wat voor reden dan ook. Hierdoor ben je het vertrouwen in jezelf en misschien ook wel in de ander kwijtgeraakt. Door verschillende gebeurtenissen in je leven, kun je uit balans raken en vastlopen, niet meer weten hoe het moet, wat je wilt of zelfs niet meer weten wie je bent. Hierdoor lukt het niet meer om alle ballen in de lucht te houden en overal aan te voldoen.

Je wil het zo graag anders maar je bent het overzicht kwijt en je weet niet meer hoe. Het kan dan fijn zijn om iemand naast je te hebben die met je mee kijkt en met je meedenkt. Iemand om letterlijk mee te sparren.

Dan is Sams Coaching er voor jou!

Sams coaching and friend at whiteboard 1
Portrait picture of sam

Sams Coaching 'Een droom die werkelijkheid is geworden'

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt! Dat is de eerste stap naar verandering. Mijn naam is Samantha van der Werf. Het gezicht achter Sams Coaching. Sams Coaching is een passie met een verhaal. Ontstaan vanuit een diep verankerde levensmissie, die al van jongs af aan door mijn aderen stroomt.

'Dat is er eentje met pit!'

Van kleins af aan al een doorzetter. Mijn eigen zoektocht begon al vroeg. 3 maanden eerder dan verwacht werd mijn moeder met loeiende sirenes naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht want ze stond namelijk op het punt van bevallen.

Enkele uren later, was ik daar. Drie maanden te vroeg. In één hand vast te houden. Net zo zwaar als één pak suiker. Na twee maanden aan allerlei toeters en bellen in de couveuse mocht ik ein-de-lijk mee naar huis.

Ik groeide op tot een vrolijk kind. Dit veranderde zo rond mijn pubertijd. Mijn ouders waren geen praters. Hard werken en vooral niet praten over je gevoelens.

Rond mijn pubertijd ging ik mij verzetten. Ik voelde mij thuis allesbehalve gehoord. Dit uitte zich in hevige ruzies met mijn ouders en spijbelen van school. Ik wist niet wie ik was, wat ik wilde en ik voelde mij totaal niet gezien of gehoord. Ik voelde mij niet begrepen en niet geaccepteerd.

Gelukkig kregen we na een lange zoektocht en niet opgeven uiteindelijk de juiste mensen om ons heen, waardoor iedereen alsnog de juiste hulp kreeg.

Voor het eerst voelde ik mij wel gezien.
Voor het eerst voelde ik mij wel gehoord.

Doordat er mensen waren die wél in mij geloofden en mij een eerste, tweede en een derde kans hebben gegeven heb ik het gered en kreeg ik hierdoor de kans te ontdekken wie ik was en wat ik wilde.

Vanaf dat moment wist ik het zeker, ik wil iedereen gaan helpen die vastloopt. Die zich niet gezien en gehoord voelt. Die het even niet meer ziet zitten. Die het even niet meer weet. Die zich onbegrepen en machteloos voelt. Voor iedereen die zichzelf is kwijtgeraakt. Voor iedereen die op zoek is naar zichzelf. Voor iedereen waarvoor het lijkt alsof het donker nooit meer licht zal worden.

'Iedereen heeft mensen in zijn of haar omgeving nodig die tegen je zeggen: Hey jij daar, ik zie je, ik hoor je, je doet het goed, je bent het waard, je mag er zijn en je bent precies goed zoals je bent.'

Dít is mijn levensmissie. Hiervoor ben ik op de wereld gezet.

En zo geschiedde. Ik behaalde mijn diploma’s in de zorg. Zonder enige vooropleiding want ik had mijn middelbare school niet afgemaakt. Ik mocht op gesprek komen en na dit gesprek bleek er voldoende motivatie om te mogen starten. Vier jaar later behaalde ik mijn diploma. De vrouw die mij vier jaar eerder toegelaten had, zat vooraan op de eerste rij. Wat was ik trots!

Na mijn stageperiode bij Novadic-Kentron, kreeg ik op mijn 19e een contract aangeboden. Ik mocht blijven. Daar ging ik! Vers van de pers. Met mijn diploma én rijbewijs op zak, met een bus vol cliënten dagelijks op pad naar verschillende dagbestedingsboerderijen verspreid over Noord-Brabant. Wat een prachtige tijd was dit. Wat heb ik hier veel mogen leren.

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie en de verslavingszorg, was het voor mij meer dan ooit tijd om mijn droom uit te laten komen en mijn eigen visie op de zorg in te gaan zetten.

En wederom. Zo geschiedde. Sams Coaching werd geboren. De fundering is gelegd. Alles komt erin samen. En dit is nog maar het begin! Want we gaan bouwen! Let’s go!

Ik geloof niet in slechte kinderen of in slechte mensen. Mensen gedragen zich met een bepaalde reden zo. Daar zit altijd iets onder. Iets achter. Ik geloof erin dat je heel ver kunt komen met de juiste motivatie én de juiste mensen om je heen.

Waar een wil is, is altijd een weg. Je moet hem alleen nog vinden.

En dát is precies waar het bij Sams Coaching over gaat.

Sams Coaching is er.

Wat mensen zeggen

Ik vond het fijn om hier te komen. Je stelde mij op mijn gemak. Ik had van te voren niet gedacht dat ik mij zo op mijn gemak zou voelen bij iemand die ik niet ken. Ik denk dat je een hele goede veilige omgeving weet te creëren. Ik vond het prettig dat je zo goed kon luisteren. Hierdoor heb ik kunnen groeien en daar ben ik dankbaar voor.

Rogier

Wat mensen zeggen

Wauw Samantha, jij mag met recht mega trots op jezelf zijn! En al hebben onze wegen elkaar maar kort gekruist, voor mij was al meteen duidelijk dat jij een bijzonder mooi en krachtig mens bent. Geen twijfel over mogelijk dat jij jouw droom tot een succes zal maken! Succes topper!!

Roos van Otterdijk, Eigenaar ROOS krachtige verbindingen en wijkverbinder Gennep west

Wat mensen zeggen

Wat heb je een heldere en inspirerende flyer gemaakt Samantha! Als ik het lees krijg ik kippenvel en weet dat het je gaat lukken om je praktijk tot bloei te brengen. Het wordt een succes. Gefeliciteerd!

Ria Renders, Eigenaar Sri-Keramiek

Wat mensen zeggen

Ik heb het traject als prettig ervaren. In het begin zoekend maar uiteindelijk ben ik blij zoals het gelopen is. In een van onze eerste gesprekken heb jij het woordje 'loslaten' genoemd, dit heeft ook veel gedaan. Ik wilde in het begin meteen aan de slag en dingen 'oplossen' waardoor ik bij onze eerste gesprekken wel eventjes heb gedacht; welke richting gaan wij op en mezelf de vraag stelde wat ik aan het gesprek heb gehad. Naarmate we langer onderweg waren kreeg dit vanzelf vorm en viel alles op zijn plek. Al met al heb ik nu een heel duidelijk beeld van wie ik ben en waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Hier had ik eerder nooit zo over nagedacht. Hierdoor ben ik mij bewuster geworden en kon ik loslaten dat niet iedereen mee hoeft te gaan in mijn beleving. Reageer je vanuit je gevoel of vanuit je brein. Ik mag op mijn gevoel vertrouwen.

Alice

Wat mensen zeggen

Ik ken Samantha inmiddels al best een flink aantal jaren en heb haar leren kennen omdat ze vrijwilligerswerk kwam uitvoeren binnen de organisatie waar ik werkzaam ben. Een bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. Al heel snel viel Samantha bij ons op vanwege haar motivatie, haar passie voor het werken met mensen en de grote zorgvuldigheid en vooral ook de sensitiviteit waarmee ze dit doet. Samantha neemt iedereen serieus en geeft een ieder het gevoel oprecht gezien en gehoord te worden. Ze is ontzettend leergierig en denkt naast het 'mensenwerk' graag mee hoe bepaalde processen kunnen groeien en verder ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast is ze een oprechte, fijne, lieve en zeker ook gezellige collega om mee samen te werken. Samantha heeft door de jaren heen een speciale plek in ons hart gekregen, ze is een echte teamplayer en is ook altijd bereid een stapje naar achteren te zetten zodat ook andere nieuwe vrijwilligers hun ruimte kunnen nemen om te leren en te groeien. Ze is altijd super professioneel en zet de deelnemer/cliënt altijd voorop. Ze is een feestje om mee samen te werken en ik durf gerust hardop te zeggen dat een ieder heel blij mag zijn om bij Samantha terecht te komen voor coaching of begeleiding; je zult in goede en vertrouwde handen zijn!

Cynthia Goedhart, Senior trainer & projectleider Anti Discriminatie Bureau RADAR

Wat mensen zeggen

Dankjewel voor je hulp lieve Samantha. Voor het meedenken, voor het verder denken, je geduld, je begrip en je steun.

Cliënt